Speedweek November 2008 (Spanje Almeria)

4 12 2008

Het ONK seizoen is nog maar net voorbij en de voorbereidingen voor het nieuwe seizoen beginnen alweer. En net zoals de afgelopen 2 jaar hebben we ervoor gekozen om ook dit jaar weer de Speedweek van Wilco Zeelenberg op Almeria als 1ste  voorbereiding te nemen.
De speedweek bied dankzij het vele rijden (5 dagen), het goede eten,een goed hotel het mooie zonnige weer en veel kennis van goede instructeurs een heel mooi  totaal pakket. Nadat we woensdag morgen om half tien met het vliegtuig in Alicante geland zijn, beloofd het al een mooie week te worden de zon schijnt en de temperatuur is goed. Ook de weersverwachting voor de komende week is goed. Op naar het circuit de motor uit de transportkrat halen (de motor was met de vrachtwagen naar Almeria vervoerd).samen met het gereedschap en overige materialen in de pitbox gestald, nog even wat gegeten en gedronken in de cateringtent En daarna met de bus naar het hotel om de kamer te ontdekken en het zag er allemaal wéér top uit. Ik had er nu al zin in om donderdag weer te gaan rijden.

Aangekomen op het circuit is het weer zoals gewoonlijk super. Mijn instructeur is deze morgen (de Duitse) Nina Prinz  (europees dames kampioene Superbike 1000cc) en het is vooral zoeken  om de lijnen van het circuit weer goed onder de knie krijgen. Ik had me dit jaar voorgenomen om niet alleen maar naar snelle tijden te kijken, maar ook naar mijn lijnen en de kleine dingetjes, zoals het sneller en agressiever op het gas gaan in de tussensprints tussen de bepaalde bochten, maar ook de bocht uitkomen, en het rechte stuk opgaan omdat je op deze manier gewoon makkelijk veel tijd wint.
Een hogere begin snelheid betekend ook een hogere topsnelheid en dan is het namelijk heel simpel meer meters maken in een kortere tijd.

Na in de ochtend met deze groep een beetje rustig achter Nina aangereden te hebben besluit Barry Veneman in de middag om even 1 op 1 te gaan rijden, hij heeft mij ‘s morgens zien rijden in de sessie ervoor, en zag namelijk nog wel wat verbeter puntjes. Hij gaf me wat advies over bepaalde lijnen, (hoe hij het zelf doet) omdat ik op deze manier volgens hem meer tijd kon winnen

maar ook beter zou uitkomen voor de volgende bocht. Ik moest bijvoorbeeld sommige bochten iets later insturen, en andere weer iets korter houden, dit met verschillende doelen. Dit is dus ook het mooie van de Speedweek.  Dat instructeurs die weten hoe het echt moet, het ook mij vertellen: ‘doe het zo en zo, dat is sneller/beter/makkelijker’.

De tweede dag hebben we helemaal veel met Barry gereden hij was namelijk toen de instructeur van onze groep en kon hij ons dus de gehele dag goed observeren en tips geven. Deze dag zijn we ook met de afstelling en tandwielverhouding aan het experimenteren geslagen. Ik reed namelijk met de Assen afstelling aangezien ik geen basis afstelling voor Almeria had van deze motor. En die afstelling klopte gewoon niet volgens mij op dit circuit. Ik had last van een motor die bij het uitkomen van de bocht niet naar het punt ging waar ik hem heen wilde hebben, (constant naar buiten lopen in de bocht) Daarom zijn we de motor o.a. iets meer op zijn kop gaan zetten waardoor die over het algemeen beter instuurt. Ook zijn we met de tandwielverhouding aan de gang gegaan, ik had namelijk het idee dat het niet ideaal was (later in de week zou ik terug komen op deze beslissing). Ik dacht dit omdat ik sommige bochten uitkwam met een vrij laag toerental (8500) uitkwam de zogenaamde kleine dingetjes. Later in de week toen ik deze bewuste bochten goed onder de knie had, bleek ik hier geen last meer van te hebben en kon ik dus terug komen op deze beslissing. Verder reden we deze dag in een heel hoog  tempo wat resulteerde in een goede tijd en een kleine schuiver (met vrij veel schade), die onverwachts en onnodig kwam. Mijn voorband was eigenlijk op maar voelde nog wel goed aan, alleen door de enorme tempo verhoging die ik doorvoerde  kon de voorband het niet meer aan, (bocht naar rechts en heuvel af) wat resulteerde in een weg glijdende voorkant. Balen dus .Hierdoor heb ik wel weer een nieuwe ervaring kunnen opdoen namelijk op een Suzuki 750cc rijden. Ik mocht namelijk doordat het niet mogelijk was om mijn motor weer op tijd rijklaar te krijgen op de 750 van Barry rijden. Dit was een leuke ervaring om eens te rijden met aardig wat meer vermogen 155 pk (35 pk meer dan mijn 600)  verder natuurlijk niet te veel risico genomen maar proberen mooie lijnen te rijden aangezien het niet mijn eigen motor was. Zo zie je maar weer ieder nadeel heeft een voordeel ????
Toch nagenoeg op de 750 dezelfde tijden gereden die ik met mijn eigen 600 rijdt maar 0.2 sec. langzamer.

De rest van de week natuurlijk wel weer op mijn eigen motor kunnen rijden, met nu als instructeur  Wilco Zeelenberg zelf en Raymond Schouten, deze laatste dagen zijn we eerst ’s morgens bezig geweest met de mooie lijnen rijden.En ’s middags reden we dan voor de marshalls uit, omdat we het zoals Wilco vertelde in een raceweekend ook zelf moeten doen. Waar hij natuurlijk helemaal gelijk in heeft. Deze laatste dagen heb ik vooral goed kunnen trainen op het agressiever en sneller op het gas gaan bocht uit. Wat ook goed lukte, begin van de week had ik namelijk veel last van een wegglijdende achterkant zodra ik eerder op het gas ging. Dit kwam voornamelijk door het te plat leggen van de motor. Aan het einde van de week kon ik merkbaar veel vroeger op het gas zonder dat mijn motor ook maar een vreemde beweging maakte. Een grote stap voorwaarts dus.

De laatste dagen ben ik als  solo rijder verder gegaan, en kon ik in mijn eentje ook een snel tempo aanhouden en kon ik ronde op ronde dezelfde lijnen rijden. Dit was dus ook weer een goede stap voorwaarts.
Ook heb ik de laatste dag nog een paar rondjes kunnen rijden, op een Yamaha R6, om eens een vergelijk te hebben. Dit was een aparte ervaring en ook een leuke. Het is een heel andere motor dan de Suzuki hij voelt op het eerste gevoel heel licht aan en stuurt heel soepel. Ik heb maar 4 ronden gereden dus voor een goed vergelijk zou ik er langer op moeten rijden. Maar ik snap wel waarom er heel hard gereden word op deze fietsen. Niet dat dit met de Suzuki niet haalbaar is in tegendeel, ik denk zelfs dat de Suzuki op sommige punten beter is. Maar de Yamaha is wel een goede motor qua topsnelheid.

Al met al een hele leuke en leerzame week. Waar ik weer gegroeid ben als rijder. En ik kijk nu al uit naar het seizoen 2009! Maar voordat dit begint ga ik eerst nog 12 dagen rijden in februari, op de Spaanse cicuit’s van Cartagena , Albacete , Almeria en Barcelona waar ik per circuit 3 dagen ga trainen om super voorbereid aan het nieuwe seizoen te beginnen.

Racegroet, Jardo van Huisstede  Supersport 600  #91