Race of the Cup Champions 4 oktober 2008

15 10 2008

Ja voor één keer meerijden in de Supercup 600 om zo de goede lijn die we in de tweede helft van het seizoen hebben ingezet door te trekken. Dus licentie omzetten en inschrijven voor de Supercup 600.Wat was het koud zeg, 6 graden  was het zaterdag morgen tijdens het inschrijven. En een kletsnatte baan, oppassen dus! Helemaal gezien het feit dat ik moest trainen in de B groep (de langzamere omdat ik nog nooit in de Cup had gereden), en dit kan mogelijk gevaarlijke situaties veroorzaken vanwege het snelheids verschil.

Kwalificatie 1 dus als eerste de baan op om zo lang mogelijk vrij baan te hebben en geen last van de langzamere rijders. Nou vrij baan had ik wel maar lang heb ik er niet van kunnen genieten. Ik kwam de pitstraat uit en bij Strubben 2de bocht lag ik al om. Het was zo glad dat ik gewoon over 2 wielen weg gleed. Dit was een streep door de rekening en verschrikkelijk balen, maar het was niet anders.
Snel de motor weer opbouwen want het schema was strak. Ik moest een uur later alweer voor de 2de kwalificatie. Gelukkig droogde de baan op zodat waarschijnlijk iedereen sneller in de tweede training zou gaan en ik dus geen last zou hebben van het feit dat ik de eerste training geen tijd had neergezet.

Kwalificatie 2 Dit gebeurde ook de baan droogde op en misschien was het zelfs wel mijn geluk dat ik in de B groep startte aangezien de baan droger was in deze training dan in die van de A groep. We hebben gewacht tot de eerste rijders uit de A groep terug waren en hun banden bekeken,en toen de gok genomen om op droog weer banden te gaan rijden,Hulde aan Hans en mijn vader zij hebben binnen 3 minuten 2 wielen gewisseld en de vering aangepast dus weer 5 minuten minder kwalificatie want dit gebeurde toen de training al begonnen was,een grote gok ik had hierdoor genomen met maar ongeveer 4-5 ronden die ik nog kon rijden in de resterende 10 minuten. Het was wel een beetje veel gokken want niemand durfde dit aan. Wel was het een goede gok. Ik trainde namelijk in maar 4 ronden naar de pole position  in de B groep en dat was goed voor de5e  plaats in de A groep.

Race van de 5e positie starten. Dat is weer eens wat anders, en dan ook nog op een half natte baan (mande veen duikersloot was alleen een  spoortje). Starten dus (eigenlijk nog wel één van de grootste struikelblokken van dit seizoen), maar ik moet zeggen de start ging super.als 4e de eerste bocht in was keurig. Bij strubben viel ik alleen een plaatsje terug, maar in dezelfde ronde haalde ik er ook weer één in. Na 2 ronden kon ik ook de nummer 3 inhalen en lag ik dus op een derde plaats. Alles ging eigenlijk goed tot nu toe. Toen kwam Jan Piet Zeelenberg  voorbij ( twee jaar geleden nog cup kampioen) en ik dacht eens even kijken of ik die kan bijhouden en dat lukte verrassend goed. Het enigste waar ik op verloor was topsnelheid, die  Yamaha loopt zoveel harder op het rechte stuk. Ik kon mooi met hem mee en samen reden we het gat naar de nummer twee dicht. Alles ging goed we hadden al snel aansluiting en hij haalde de nummer 2 Alex Ott in. Het was een kwestie van tijd totdat ik hem ook zou inhalen en 3e zou liggen. Maar toen sloeg het noodlot toe. Jan Piet crashte hard en er werd direct code rood gegeven. Einde race Dan telt voor de uitslag van de doorkomst van de laatste ronde En hierdoor eindigde ik als 4e, Jammer aangezien ik een heel goed ritme had en de snelste ronde tijd van de race 1.50.1 had neergezet. Die derde plaats had er zeker ingezeten. Maar desondanks een goed resultaat zeker gezien de omstandigheden die behoorlijk moeilijk waren en mijn motor niet de snelste was van het veld. En hiermee toch de snelste tijd zetten is dus mooi. Al met al dus een mooi weekend en op naar het seizoen 2009! Maar eerst nog even naar Spanje van 5 t/m 12 november voor de Zeelenberg Speedweek. Om zo de nodige kilometers te rijden en hopelijk net zo veel te leren als de afgelopen twee jaar.

Met vriendelijke race groet,

Jardo van Huisstede

Supersport  600  #91
Supercup  600  #19