Raceverslag, RACE OF THE CHAMPIONS

25 09 2008

Laatste ONK race alweer wat gaat een seizoen toch snel. En dit maal stond de Race of the  Champions op het programma. En ik had er zin in na een succesvolle trainingsdag te hebben gereden, op Assen 14 dagen voor deze race. Zijn het team de motor en ik zelf er helemaal klaar voor.

Kwalificatie 1,Deze stond om half 11 op het programma en wat was het koud. Bij het keuren van de motor stonden meerdere rijders letterlijk te klappertanden. Verder waaide het ook flink. Maar het was droog en dat is het belangrijkste om goede tijden neer te zetten. Ik had er dan ook weer zin in. Zoals ik al gezegd had het was koud. Maar ik dacht dat het op de baan wel mee zou vallen. Verkeerd gedacht alles voelde goed tot de 3e ronde waarin ik in de bocht Mandeveen te bruut het gas opendraaide en het achterwiel onder mij vandaan trok,en ten val kwam. Door het koude asfalt kwam er niet genoeg temperatuur in de banden heel dom van mij ik had er aan moeten denken. “Maar nu hadden mijn monteur wel wat te doen want dat was al weer lang geleden.?

Kwalificatie 2, Na veel gesleutel(het was toch nog een behoorlijke schade) van mijn monteurs stond de motor er weer goed bij voor de tweede kwalificatie het was warmer geworden maar de wind was nog steeds een probleem. De baan op dus,4 ronden gereden en toen rode vlag. Er lag een motor op de baan. Naar binnen dus maar al snel konden we verder. Ik reed wel lekker maar kon niet echt een goede vrije ronde vinden toch een 1.50.8 bijna mijn PR dit ging wel heel gemakkelijk. De sessie werd afgevlagd en ik stond 37ste  van de 53 niet slecht met maar 11 ronden gereden te hebben over 2 kwalificaties. En ik keek dan ook vol vertrouwen uit naar de Race op zondag.

Zondag, Racedag. Het was een stuk beter weer minder wind en een betere temperatuur en na een goede nachtrust zag ik het nog positiever in dan de vorige dag.

De warming-up en Race,De warming-up van 8 minuten was om wakker te worden. En om 3 uur stond de echte race op het programma over 14 ronden. De lichten gaan aan en uit mijn reactie was goed maar de handeling minder. Ik liet de koppeling te snel opkomen waardoor de motor even omhoog kwam en degene achter mij me voorbij kwamen. Balen! Na de eerste ronde lag ik 44ste allerlaatste dramatisch!

Dan maar een inhaal race rijden dacht ik dus gas geven en laat remmen en stuk voor stuk haalde ik mijn voorgangers in en mijn ronden tijden doken omlaag al snel reed ik 1.49ers een nieuw PR dus. Maar het moest nog sneller dus nog meer gas, toen ik eenmaal voorbij deze groep was en ik op een 35ste positie reed had ik vrijbaan, de volgende groep lag 150 meter voor mij en dus nu kan ik echt mijn eigen tempo gaan rijden toen kwamen de 1.48,9/1.48,8 en 1.48,4 op het ronden bord te staan gewoon 2.3 seconden van mijn Persoonlijk Record af en ik reed toen zomaar achteraan in deze groep van 4 rijders. 3 van deze 4 rijders wist ik nog in te halen de derde reed net iets te ver aangezien ik de derde van het groepje pas in de laatste bocht wist in halen. Maar wat een race. Het ging op de start na allemaal super. En achteraf was deze tijd goed geweest voor een top 20 klassering leuk om te weten maar je koopt er niks voor.

Al met al dus een super laatste ONK race. En nu op naar de race of the CUP CHAMPIONS, waar ik ook aan ga meedoen! DEZE IS OP ZATERDAG 4 OKTOBER IN ASSEN FREE ENTREE, KOMT ALLEN KIJKEN.     race groeten ,   Jardo van Huisstede  # 91   Supersport 600