Race verslag Spa-Francorchamps

8 09 2008

Alweer het een na laatste o.n.k. race weekend van het jaar, maar wat voor een race weekend. Vier dagen achter elkaar racen. Het hele team en ik hadden er dan ook zin in.

Donderdag  14 augustus.

Na woensdag middag te zijn aangekomen in de stromende regen was het vandaag heel mooi weer. Gelukkig maar want ik was nog nooit op dit circuit geweest. En dat merkte ik ook wel na de eerste sessie wat een baan hoogteverschillen snelle bochten langzame bochten en natuurlijk Eau Rouge. Een van de mooiste bochten ter wereld werd mij verteld. Maar ik heb lekker kunnen rijden deze eerste dag en rustig mijn tempo kunnen opbouwen en alles ging nog goed ook. Een mooie eerste dag dus.

Vrijdag 15 augustus.

Vandaag stond er een Suzuki Trackday op het programma. Dit kwam natuurlijk perfect uit een dag voor het ‘echte’ race weekend nog een Suzuki training dag. Deze dag konden we echt gaan werken aan het afstellen van de motor en de snelle ronden tijden. En dit ging eigenlijk heel goed. Na ’s ochtends met René samen te hebben gereden. Wat een leuke en goede ervaring was. Heb ik ’s middags alleen gereden. En dit ging ook weer heel goed ik heb de motor goed kunnen afstellen en steeds snellere tijden neer kunnen zetten.

Zaterdag 16 augustus.

Kwalificatie 1 om 10 uur stond de eerste gepland. Dus om 10 uur bandenwarmers eraf en knallen maar. Dit ging vanaf het begin goed. Ik kon meteen mee met wat snellere rijders en had zo meteen een goed basis tempo. Ik kon ze alleen niet blijven volgen omdat ik iets meer moeite had met het inhalen van de sommige langzamere deelnemers. Maar toch hield ik een goed tempo vast. Aan het einde kon ik zelfs nog aanpikken bij iemand en reed ik een 2.39 hoog. Goed voor op dat moment de 25e plaats en dat in een veld van 70 man. Dit vond het team super,en dat beloofde veel goeds voor de tweede kwalificatie omdat ik voor mijn gevoel nog lang niet op mijn limiet zat.

Kwalificatie 2 ging iets minder. Het team plande het moment van de baan opgaan een beetje verkeerd waardoor ik tussen alleen maar langzamere rijders kwam te rijden en zo niet in mijn ritme kon komen. Hierdoor liep ik de hele training achter de feiten aan omdat mijn ritme dus veel te laag lag. Jammer balen, maar toch ook hier hebben we weer van geleerd. Het is alleen zo zonde het had niet gehoeven hierdoor zakte ik namelijk 15 plekken terug in de start opstelling en wel naar een 40e zonde.

Zondag 17 augustus

Warming-up deze gaat om 9 uur van start beetje vroeg, maar dat moet ook wel met nog twee races voor de boeg.
De warming-up ging matig ik kon niet remmen waar ik wilde, in de kwalificatie remde ik bij 100 meter en nu moest ik al bij 150 meter remmen. Ik snapte hier niets van we hadden wel iets met de remmen veranderd om meer temperatuur in mijn blokken te houden, maar dat pakte achteraf totaal verkeerd uit. De remmen weer veranderd voor de race want dat voldeed mij veel beter mooi dat dit in deze sessie naar voren kwam. ik had dan ook het volste vertrouwen voor de race.

Race 1 was een en al chaos. Voor mij ging het al mis na de verkenningsronde. Ik kwam terug en zette mijn motor neer, toen begon het koelwater er al uit te spuiten. Snel dus naar de pitbox om te kijken wat we er aan konden doen. Ik was niet veel koelwater verloren dus de warm up ronde vanuit de pits gestart. En terug op de grid de motor meteen uitzetten om hem zo koel mogelijk te houden. Maar door een paar rijders die niet wisten waar ze moesten staan duurde de start procedure nogal lang waardoor er meerdere motoren begonnen te koken en hierdoor werd de start uitgesteld. Iedereen dus weer de pits in. Na ongeveer 10 min mochten we het weer gaan proberen. Nu ging het wel goed. En gingen we van start, maar in de eerste bocht ging het alweer fout er vielen een paar coureurs waardoor ik veel posities verloor. Maar een halve ronde later was het alweer een rode vlag. Er was iemand zwaar ten val gekomen en hierdoor moest er weer een herstart komen. Chaos alom dus.
Na weer enige tijd gewacht te hebben gingen we dan eindelijk van start. Ik had een redelijk start, maar verloor toch 4 plekken. De race zelf ging wel goed ik kwam goed in mijn ritme en uiteindelijk reed ik sneller dan in de kwalificatie. En eindigde ik op de 39e plek na aftrek van de buitenlander voor het o.n.k.30ste mooi resultaat vond ik.

Race 2 Mede door de chaos van onze eerste race liep het schema heel erg uit en starten wij pas om half 5. Weer van start en ik had een slechte start. De eerste bocht was een drama. Maar na een halve ronde was er weer een rode vlag, weer een vrij zware valpartij. Dus weer een herstart nu ging het wel goed ik won 6 posities met de start en had ook een goede eerste ronde daarna werd het iets minder en zakte ik toch nog een paar posities terug maar met een 36e eindpositie na weer de aftrek van de buitenlandse gastrijders een 28ste plaats  waren we toch heel tevreden tenslotte toch mijn beste seizoen prestatie.

Al met al was het een heel leuk en leerzaam weekend waarin ik heel veel heb kunnen rijden. En nu op naar de race of the Champions in Assen. De laatste race alweer
Met vriendelijke racegroet,
Jardo van Huisstede
Supersport 600 #91