Raceverslag Rizzla racing day 2 & 3 Aug

13 08 2008

Na een lange periode van rust. Waarin ik nog 1 trainingsdag heb kunnen rijden op Assen, welke moeizaam verloopt vanwege de geluidregels, is het wel weer eens tijd voor een race. En wel het grootste evenement waar het ONK aan mee doet de Rizzla racing day. Met op de zondag rond de 50.000 toeschouwers een druk bezocht weekend. Ik heb er dan ook zin in.
1e kwalificatie.
Ondanks de slechte weersvoorspellingen is het toch droog en warm in Assen. Gelukkig maar, want met de vele auto’s die ook racen tijdens dit evenement ligt er veel rubber op de baan. Hier krijgt de baan duidelijk niet meer grip van en in de regen wordt het dan een ware glijpartij. Maar het is droog en dus kan er goed gereden worden. De eerste paar rondes gaan matig. Ik sta op de afstelling die we op de trainingsdag hebben geprobeerd, maar dit pakte toch niet goed uit. Ik kom niet aan mijn tijden en de motor voelt ook niet zoals ik het wil. Dus ik ben pitstraat in gegaan rond de helft van de training. En heb Hans gevraagd om de motor terug te zetten naar de oude afstelling. Dit is door Hans veranderd en ik weer de baan op. Het gaat direct een stuk beter. Met een 1.51.6 heb ik een redelijke tijd neergezet die op dat moment goed is voor de 32e plaats. Dit geeft vertrouwen omdat ik voel dat het sneller kan en toch sta ik van de 55 deelnemers er al goed bij.
2e kwalificatie.
Het is ondertussen een beetje afgekoeld maar het blijft volgens de regen radar zeker droog. Hard rijden dus. Maar op de een of andere manier gaat het niet zoals ik het wil. Ik kom totaal niet in mijn ritme en de snelle tijden zijn er dus ook niet. Weer naar binnen. Dit is niet alleen om wat te veranderen handig, maar ook om een momentje rust te nemen, dit kan soms heel verassend werken. In de pitstraat even gepraat met Hans nog iets veranderd en weer de baan op. En weer gaat het een stuk beter. Ik begin steeds sneller te rijden en kom steeds dichter bij een snelle tijd. Totdat ik bij langzame rijders te recht kom en die houden me heel erg op, maar ik heb nog één ronde. Weer zit de snelheid er goed in, maar in de laatste bocht is er iemand gevallen En degene voor me besluit wel heel extreem van zijn gas af te gaan waardoor mijn ronde ook niet meer snel te noemen is. Hierdoor verbeterde ik mijn tijd niet en zak ik naar de 43e plaats van de 55.

Race.
43ste Niet de beste uitgangspositie voor de race. Maar toch heb ik er wel vertrouwen in,de tijden zitten namelijk heel dicht bij elkaar. En met een goede start moet er toch een leuke race inzitten. Lichten gaan aan en meteen weer uit en weg zijn we. Op zich heb ik een goede start totdat ik bij het doorschakelen van 1 naar 2 hem in zijn VRIJ! Zet.(speed shifter haperde) Dramatisch! Ik lig meteen achter op het veld. Maar dankzij een crash in de 2e bocht kan ik meteen een paar rijders inhalen. En zit ik er toch wel redelijk goed bij. Hierna ontstaan er een paar leuke duels op de baan (dit is niet het beste voor de rondetijden). Totdat er een paar druppels regen vallen. Degene waar ik mee in de clinch lig gaat hierdoor iets rustiger rijden zodat ik er snel voorbij kan. De regendruppels zijn weg en ik kan mijn tempo weer snel opbouwen en eindig ik met een snelste tijd van 1.51.3 op de 32e plaats. Hierover zijn we dus tevreden, want gezien het vele rubber op de baan en het toch wel sterke einde van de race. Hebben we het weekend goed afgesloten. En weer geen crash deze keer.

Nu van 14 t/m 17 Augustus naar Spa-Francorhamps België waar er 4 dagen racen op mij staan te wachten . Waarvan twee races voor het ONK. Hopen dat we daar de goede lijn kunnen voortzetten.

Jardo van Huisstede
Supersport 600 #91