SPEED CHALLANGE 14 + 15 JUNI 2008 ASSEN

17 06 2008

Na de teleurstellende Speed Trophy waren we weer afgereisd naar Assen. Ditmaal voor de Speed challenge.

1e KWALIFICATIE.

OndanksĀ  de wisselvallige weersvoorspellingen was het droog en zelfs best mooi weer in Assen. Goed weer om te racen dus. De motor was weer in goede staat en ik was er ook weer klaar voor. Daar gingen we dan in een drukke baan. rond de 55 man tegelijk op de baan, dat is veel. Toch leuk mijn rondjes kunnen rijden en vrijwel geen last gehad van de heel langzame rijders. uiteindelijk een 1.51,9 gereden wat 1 tiende boven mijn PR ligt. wel tevreden, maar het kon en moest eigenlijk beter, want die PR stond er nu al een beetje te lang.

2e KWALIFICATIE.

Nog steeds mooi weer, dus goede omstandigheden om sneller te zijn dan in de eerste kwalificatie. Het begin van de kwalificatie liep goed. Zat tussen een paar rijders waarmee ik me probeerde op te trekken en dit lukte aardig totdat er met de rode vlag gezwaaid werd, omdat er olie op de baan lag door een valpartij. Naar binnen dus. De stemming was goed we kwamen al in de buurt van de tijden die in de eerste kwalificatie gereden waren. En als we zo door gingen moesten we er wel onderdoor kunnen duiken. Toen we de baan weer opgingen dacht ik ook dat ik mooi vrij baan in het begin zou hebben, maar dit viel bar tegen. Ik weet dat ik op het moment nog niet de snelste rijder ben. Maar hoe langzaam sommige rijders zijn is op sommige momenten zelfs gevaarlijk. Hierdoor heb ik eigenlijk geen goede vrije ronde meer kunnen rijden en werd mijn tijd uit de eerste training niet verbeterd. Hier waren we dan ook niet echt tevreden mee, maar er moest mee geleefd worden. En om eerlijk te zijn we waren ook een beetje opgelucht, we waren er ten eerste op blijven zitten en we zaten bij de beste 44 (41e). De goede weg leek weer ingeslagen te zijn.

WARM UP.

Aangezien de warm up nergens om gaat, hadden we besloten om iets te proberen. Wat mij in theorie een beter gevoel over de motor moest geven. En dit pakte ook goed uit de motor voelde heel vertrouwd aan. En ik kon met een paar leuke rijders de warm up rijden. en reed in de 4 volle ronden die we hier konden rijden mijn kwalificatie tijd op oude banden dus heel tevreden.

RACE.
41e plek laatste rij dus. Met als doel om gecontroleerd zoveel mensen de eerste ronde in te halen gingen we van start, maar vooral toch die eerste ronde een keer te overleven. En dit lukte ik had de eerste ronde er 3 achter me gelaten dus ik had mijn positie behouden. Maar al snel merkte ik dat ik tussen rijders zat waarvan ik sneller dan. Deze werden dus ingehaald en ik kon naar een groepje toe rijden. Dit ging allemaal heel goed en ik reed dan ook 1.50,7. Een dikke seconde van mijn beste tijd af. Op een gegeven moment had ik de aansluiting gevonden met de groep. Het probleem was alleen dat ik op sommige punten net te veel verloor om deze laatste rijder van het groepje in te halen op de punten dat ik sneller dan hem was. Ik probeerde het nog wel een keer door bij strubben net iets eerder op het gas te gaan, maar dat zag mijn motor niet helemaal zitten en hij gooide me er bijna af. Daarna gekeken of er nog mogelijkheden lagen, maar al snel bleek dat dit niet het geval was. Ik heb de race uitgereden op een 36e en met meerdere rondes vanĀ  1.50,7 waren we dan ook tevreden. Dit geeft weer hoop voor de toekomst

Met vriendelijke racegroet,
Jardo van Huisstede
Supersport 600
#91