SPEED TROPHY ASSEN 30+31 MEI

10 06 2008

Na het moeilijk verlopen begin was ik en het hele team wel toe aan een beetje succes. En de speedtrophy leek daar de uitgelezen kans voor. Een mooi programma met  vrije trainingen 2 kwalificaties een warm up en een race. Veel meters maken was dan ook de bedoeling

1e Vrije Training
Na een lange tijd niet meer op Assen te zijn geweest gewoon lekker gereden en niet gepusht, omdat het een vrij training was. Toch was de tijd niet verkeerd met een lage 52’er zat ik nog geen eens een halve seconde van mijn PR af, en aangezien niemand schrikbarend snel ging was er eigenlijk niks aan de hand. Totdat ik in de laatste ronden op vreemde wijze onderuit ging in Stekkenwal. Vreemd, omdat ik het idee had dat alles gewoon normaal ging. En dat ik ook helemaal niet te hard erin dook. Maar toch was ik wel gevallen en dat kon ik en het hele team ook eigenlijk niet gebruiken.

1e Kwalificatie
Door de vele schade van de vrije training heb ik deze training moeten laten schieten, we waren namelijk druk bezig met het weer opbouwen van de motor, wel kwamen we erachter wat waarschijnlijk de reden is geweest voor de valpartij in Oss (ook op vreemde wijze) en hier in Assen. De remschijf en later bleek ook nog het wiel waren namelijk krom. Hierdoor liep het wiel aan. Dit kan misschien de oorzaak zijn geweest. Maar om het zekere voor het onzekere te nemen voorwiel gewisseld.

2e Kwalificatie
Deze kwalificatie rustig proberen op te bouwen met in het achterhoofd de valpartij van de vrije training. Dit ging eigenlijk heel goed de motor voelde goed ik miste alleen een beetje vertrouwen. Hierdoor kwam de tijd er niet echt goed uitrollen en bleef ik steken op weer een 52’er wat net niet genoeg was voor de A groep een halve seconde kwam ik tekort. Balen dus maar we hadden de training met een goed gevoel afgesloten lekker gereden en voor mijn gevoel viel alles eindelijk weer eens op zijn plaats.

Warm up
Redelijke warm up gereden goed gevoel alleen opgehouden door langzamere rijders. Hierdoor niet echt een goede ronde kunnen zetten wat dan ook nergens voor nodig was.

Race
Een 6e positie was de uitgangspositie voorafgaand met een miniem verschil tot de B groep ‘pole’. De start was goed en ik zat in het kopgroepje. Tot Mandeveen, alles ging goed ik remde zat strak achter mijn voorganger en al helemaal in de bocht totdat de rijder achter mij de situatie verkeerd inschat en zijn voorwiel recht tegen de zijkant van mijn achterwiel aanzet. Deze slaat hierdoor weg en ik kom ten val alweer een DNF en weer door een andere rijder.

Op naar Assen op 14 & 15 juni en hopen dat het geluk daar wel meezit.

Met vriendelijke racegroet;
Jardo van Huisstede