Raceverslag ‘paasraces’ Assen

24 04 2008

Klik hier voor het fotoverslag

1e training

Weer een nieuwe motor na de deceptie van Hockenheim. Bij nader onderzoek van Marc Hoegee bleek dat het frame het niet gehouden had. En met de andere schade er bij opgeteld hebben we besloten om weer een nieuwe racemotor op te laten bouwen. Het waaide hard en de temperatuur is ook wel eens beter geweest. Daar gingen we dus,eerst weer even wennen het was namelijk wel de eerste keer op Assen dit jaar. Eerste training lekker kunnen rijden en langzaam het tempo weer opbouwen. Ik eindigde deze training met een 1.54,1 een redelijke tijd goed voor de 35e plaats op dat moment. Maar ik was verre van tevreden. Strubben liep nog niet naar behoren en hierdoor kwam ik niet in mijn ritme.

Voor de tweede training dus maar even gaan kijken bij strubben tijdens de Superbikes om te zien hoe ik hem het beste zou kunnen rijden. Ook nog even met Marc Hoegee gebeld en die heeft ook een paar aanwijzingen gegeven.

2e training

Nog steeds een harde wind en vrijwel dezelfde temperatuur. Weer de baan op en even de nieuwe lijn voor strubben uitproberen. Dit lukte eigenlijk meteen en ik kon dan ook meteen een constant tempo draaien. Maar op een gegeven moment had ik wel door dat dit niet genoeg zou zijn ik kwam dan ook even binnen om alles op een rijtje te zetten wat te drinken en wat te bespreken. Nadat ik weer naar buiten ging kon ik er meteen een 1.51,8 uitpersen goed voor een 30e plaats in de tweede training en een 31e voor de race. Hier was ik dan ook tevreden mee. Mooi 3 seconden van mijn P.R. afgereden.

Race

Zondag het weer was beter en er stond minder wind. Beter raceweer dus.de Warm up ging eigenlijk heel goed en ik had geen problemen. Vol vertrouwen naar de race dus. Ik stond klaar voor de start in volle concentratie. Ik zag de lichten op rood springen en weer uit gaan. GAS!. Ik had een goede start en zat mooi in het middenveld. Totdat de rijder links van mij dacht dat hij beter op mijn lijn kon gaan rijden en dus naar links ging. Hierdoor raakte hij mij licht en raakte ik degene links van mij. Chaos en toen opeens werd ik van de motor afgeworpen. Waarschijnlijk is dit gekomen door een andere rijder die achterop mij reed, aangezien duidelijk ze zien was dat er een wiel tegen mijn uitlaat heeft gezeten. Dit was dus balen nog steeds geen bocht in een race gereden. En deze keer nog door toedoen van anderen ook, maar dat is racen zeggen ze.

Al met al een redelijk weekend met misschien nog wel een grotere deceptie dan in Hockenheim. Nu maar naar Eemshaven en daar een keer een race proberen te rijden.

Jardo van Huisstede
DSS # 91