Raceverslag Hockenheim 4/5 april

9 04 2008

Vrijdag 4 April

Ik kom ’s ochtends op het circuit en het ziet er goed uit mooi weer. Er zijn wat auto’s aan het racen. Dit zou later dit weekend nog heel belangrijk worden. Mooi weer dus om 2 uur ging ik dan ook vol vertrouwen met de NIEUWE Suzuki de baan op. Ik had er nog nooit op gereden dus dat was wel een klein beetje wennen. De K8 stuurt namelijk veel makkelijker dan de oude. Zo makkelijk dat ik er eigenlijk een beetje last van had. Na de eerste vrije training hebben we dan ook wat aangepast en toen ging het veel beter. De motor voelde heel vertrouwd aan en ik kon meteen mee met de snelste rijders. Deze vrije trainingen verlopen dan ook heel voorspoedig en ik had dan ook alle vertrouwen in de zaterdag waar twee kwalificatie trainingen en een race gereden zouden worden.

Zaterdag 5 April

1e kwalificatie 9.30 uur

Regen, regen en nog eens regen zo begon deze dag. Opletten dus. Want met de vele auto races op deze baan is het natuurlijk heel glad. Regenoverall aan en gaan. Normaal gesproken was ik niet zo een held in de regen, maar nu voelde het heel goed aan. Ik reed dus lekker rond op de drijfnatte baan (op sommige plekken stonden plassen) en ik zag op een gegeven momnet P7 op mijn pitbord staat, het ging dus goed. Even naar binnen en ik stond meteen P24. Weer naar buiten dus en vrij makkelijk verbeterde ik mijn tijd met 1.5 sec en stond ik P13. Een heel positief gevoel overgehouden dus aan deze training. Want op een 13e plek staan na de eerste kwalificatie had ik vooraf  niet gedacht.

2e kwalificatie 12.30 uur

Het regenen was gestopt en de baan was nog wel nat maar aanzienlijk beter te rijden. Ik verhoogde dan ook direct mijn tempo een beetje, dat dacht ik tenminste (6 seconde sneller).  Ik zette namelijk meteen P1 in de eerste ronde, maar ik dacht dat op deze baan nog wel meer mogelijk was dus verhoogde ik mijn tempo nog een beetje. 3 bochten ging dit goed, totdat ik bij een linker bocht kwam en ik het laatste beetje gas bij het uitkomen erbij draaide. Toen spinde mijn achterwiel weg (een beetje olie op de baan?) en werd ik van de motor af geslingerd. De motor schoot rechtdoor en reed de muur in. Zelf kon ik meteen opstaan en weglopen. Ik mankeerde niks, maar de schade kan niet meer hersteld worden op het circuit en moesten we inpakken.

Om even een indruk van mijn tijd te geven, Ik heb er de eerste 5 minuten op P3 mee gestaan en tot 10 minuten voor het einde stond ik met mijn tijd (in de 1e ronde gereden) nog op  P10 . Later zou ik mede door een opdrogende baan zakken naar een 19e plek.

Toch heb ik na deze vervelende val een goed gevoel aan het weekend overgehouden, omdat ik heb aangetoond goed mee te kunnen met de snelste in het toch sterk bezette Supersport veld. Zowel op het droge als in de regen.

Racegroet

Jardo van Huisstede
Supersport 600 #91