Speedweek 2007

27 11 2007

Daar zat ik dan in het vliegtuig op weg naar Alicante, op weg naar de Speedweek 2007.

Woensdag 14 November
’s Ochtends kwamen we aan op Alicante, meteen door naar het circuit waar we van plan waren om de motoren uit te kratten (die waren met de vrachtwagen gekomen). Maar dit ging niet door want er waren Spanjaarden aan het racen en er was dus geen mogelijkheid om de motoren te stallen. Dus een beetje rondgehangen,gegeten,gevoetbald en toen naar het hotel.

Donderdag 15 November.

Het was een beetje fris ’s ochtends half negen maar je kon zien dat het een mooie dag zou worden,op naar het circuit! Daar aangekomen bleek ik in groep 2 te zitten de op een na snelste groep. En dat haalde ik vorig jaar het einde van de week niet. De dag verliep lekker weer een beetje aan het circuit wennen en keurig achter de marshall aan. Eind van de dag reed ik toch al een halve seconde sneller dan vorig jaar,eerste PR.

Vrijdag 16 November.

Nog steeds groep 2 en nu wat harder rijden, paar dingetjes aan de vering veranderd en die stond nu goed (mede dankzij Wilco Zeelenberg zelf die even op mijn motor had gereden). Nu kon ik dus hard proberen te gaan, dit ging wel aardig maar de laatste sessie ging pas echt goed toen Mile Pajic (wie mijn voorrijder was) me even liet gaan. En zo kon ik achter Wilco aan die aangaf dat ik moest volgen. Ik reed toen meteen een 1.47,9 al bijna 4 seconden sneller dan vorig jaar.

Zaterdag 17 November.

Groep 1 deze keer en alweer de derde dag. Nu was David Checa mijn voorrijder (de broer van Carlos en zelf ook WK supersport/superbike en Endurance coureur.) Deze dag heb ik vooral veel geleerd op mentaal vlak. Want Checa zag gewoon of je een geconcentreerde ronde had of niet en hier heb ik de hele dag op geoefend, want Checa zei tegen me dat ik zou vallen als ik niet goed geconcentreerd was. Toch de dag geëindigd met een 1.46,8 en er dus weer een dikke seconde afgereden .

Zondag 18 November.

Een rust dag en dat is best wel lekker na 3 dagen racen, deze dag een beetje gezwommen maar vooral uitgerust. Heerlijk!

Maandag 19 November.

Uitgerust en wel dus ik kon er weer tegenaan, en ik wou dan ook eigenlijk wel in de 1.45 komen, dit leek me wel realistisch, maar toch lukte het op de een of andere manier niet, als ik dacht dat ik een goede ronde neerzette was deze wel goed maar niet echt snel. Ik reed elke keer rond mijn Almeria PR met een uitschieter naar de 1.46,2 en dit viel mij zwaar tegen ik baalde dan ook flink, maar snel maar weer achter me gelaten en volgende dag beter, want met mokken kom je ook nergens.

Dinsdag 20 November.

De laatste dag alweer en dit was de eerste iets mindere dag qua weer, maar ’s ochtends was alles nog goed en dat was te zien want in de eerste sessie reed ik meteen een 1.45,9. DE 1.45 WAS GEHAALD! De sessie hierna ging matig en ik vrat me hele band op de progressie kon dus even niet worden voortgezet maar wel 6 ronden van tussen de 1.45.9 en 1.46.2was mmoi constant. Na de pauze zou nog 1 sessie volgen maar er moest wel worden gezegd dat het heel hard waaide en er werd dan ook verteld dat ik wel moest oppassen. We reden rond en ik reed goed rond, maar toen sloeg het noodlot toe de motor stopte er geheel mee. We weten nog niet wat er aan de hand is maar op dit moment doet hij niks. Gelukkig kon ik hem aan de kant zetten. Maar ik moest wel de sessie vroegtijdig beëindigen. Een kleine domper zo aan het einde van de week, maar alles weer ingepakt en ’s avonds nog een leuke afsluitende avond gehad en zo was de week alweer voorbij.

Al met al heb ik heel veel geleerd en dan vooral op mentaal vlak. Maar ook heb ik mijn motor goed leren kennen, Oftewel een geslaagde week.

Racegroet ,

#26 Jardo van Huisstede