Voorbereiding seizoen 2008 alweer begonnen

8 11 2007

Het seizoen 2007 is nog maar net afgelopen en we zijn alweer bezig met het volgend race seizoen 2008. De motor is dan ook meteen na de laatste race van 2007 naar Hoegee Motortechniek gegaan om hem klaar te maken volgens het I.D.M.2008 reglement. Hierdoor is er nu onder andere een quikshifter op gekomen waardoor ik nu bij het opschakelen alleen nog maar hoef door te schakelen, ik hoef dus geen gas dicht te doen of te koppelen. ook is er wat veranderd aan de elektronica van de motor waardoor hij een veel beter koppel heeft bij lagere toeren (rond de 7.500 begint de motor nu al ‘heel’ snel op te trekken.). Deze aanpassingen heb ik zeer prettig bevonden, want bij het even proberen van de motor bij ons thuis op de weg was ik blij verrast van het enorme vermogen vooral het schakelen gaat ongekend makkelijk en snel.

Maar dit is niet het enige wat we doen om ons optimaal te kunnen voorbereiden op het volgende seizoen. Zo stappen we woensdag 14 november op het vliegtuig naar Spanje Almeria, om daar voor de 2e keer de Speedweek van Wilco Zeelenberg mee te maken. Dit vooral om veel te leren van de ‘internationale’ coureurs die daar aanwezig zullen zijn (o.a. Fabian Foret, David Checa en Barry Veneman, allen WK Supersport 600) en niet te vergeten Wilco Zeelenberg zelf die over een ongekende kennis van de motorsport bezit. Ik kijk dan ook zeer uit naar deze week, want ik weet nu al dat het een zeer leerzame week zal worden.
Waar ik ongeveer 1000 km zal rijden. Woensdag 21 november ’s avonds zijn we weer terug, en zal dan zo spoedig mogelijk dat mijn ervaringen weer op de site plaatsen.

Groeten Jardo van Huisstede #26